VILLA MET ZWEMVIJVER

Achter het huis in de luwte en in één lijn met de lengte van het huis ligt de eyecacher van de tuin, een zwemvijver/zwembad. Deze wordt gezuiverd door een natuurlijk filtersysteem, een heliophytenfilter.

Tijdens het zwemmen raak je niet verstrengeld in planten want die zijn in een apart flitergedeelte met waterplanten geplaats. Na een tijdje zie je niet meer dat het om een verlengd stuk vijver gaat, maar het

oogt als een border achter het zwembad.

 

De pompen zijn apart geplaatst achter de muur. Langs de rondingen van de vlonder groeit hoge bamboe om meer intimiteit te creeeren. De hagen zijn nog niet op de juiste hoogte. De randafwerking  van cortenstaal maakt glooiende bewegingen om van de voortuin een de achtertuin een geheel te maken. Met veel fruitbomen en een moestuin maken we een knipoog naar de geschiedenis van de boerengronden aan de dijk.

 

Show More